Verwijzen voor protonentherapie

Bij een standaardindicatie of een positieve uitslag van de planningsvergelijking kunt u de patiënt naar ons verwijzen voor protonentherapie. Dit doet u door contact op te nemen met [email protected]. Als u graag eerst contact wilt hebben hierover met een radiotherapeut, bel dan met de zorgadministratie. De zorgadministratie van onze afdeling Radiotherapie is bereikbaar via 050-3612711.

Direct weten of uw mamma patiënt in aanmerking komt voor protonentherapie? Bekijk dan onderaan deze pagina de informatie over onze preselectietool voor mamma patiënten.

Hoe verwijzen voor protonentherapie

Indien u als radiotherapeut een patiënt wilt verwijzen dan kunt u contact opnemen met [email protected]. Aanmelding, terugkoppeling en het versturen van de benodigde data verlopen volledig digitaal in een beveiligde omgeving. U ontvangt hierover instructies per mail.

Hieronder ziet u per indicatie welke gegevens wij hiervoor nodig hebben.

Verwijsformulier voor protonentherapiebehandeling

 

Verwijzing van kinderen voor een protonentherapiebehandeling dient te gebeuren via het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Patiëntinformatie

Hieronder vindt u downloadlinks met informatie voor patiënten over de verwijsprocedure voor protonen. En over de behandeling met protonen.
Informatie over het aanvragen van een planningsvergelijking vindt u op de pagina ‘Verwijzen voor een planningsvergelijking’.

Preselectie tool voor mammapatiënten en patiënten met een lymfoom

Hieronder ziet u een voorbeeld van onze preselectie tool voor mammapatiënten en patiënten met een lymfoom. Door de gegevens van uw patiënt in te vullen worden kleurcodes zichtbaar. Op basis daarvan ziet u als verwijzer eenvoudig en snel of uw patiënt in aanmerking komt voor protonentherapie. Wanneer de uitkomst rood is, dan komt de patiënt niet in aanmerking voor protonentherapie. Bij een oranje uitkomst komt de patiënt wellicht in aanmerking. U kunt dan een planningsvergelijking aanvragen. Indien de uitkomst van de kleurcode groen is, komt de patiënt in aanmerking voor protonentherapie. U kunt de patiënt dan doorverwijzen voor protonentherapie.

Deze preselectietool voor mammapatiënten en patiënten met een lymfoom kunt u gratis bij ons opvragen via [email protected]. Geef in uw mail alstublieft aan welke tool u wenst te ontvangen.

printscreen preselectietool protonentherapie mamma patiënten