Verwijzen voor planningsvergelijking

Indien u een planningsvergelijking wilt aanvragen kunt u contact opnemen met [email protected]. Als u graag eerst contact wilt hebben hierover met een radiotherapeut kunt u bellen naar de zorgadministratie van onze afdeling Radiotherapie, via 050-3612711.

Direct weten of uw lymfoom of mamma patiënt in aanmerking komt voor protonentherapie? Bekijk dan onderaan deze pagina de informatie over onze preselectietool.

Wilt u weten hoe het proces van een planningsvergelijking eruit ziet? Download dan hieronder de infographic voor meer informatie.

infographic umcg protonentherapie planningsvergelijking

Infographic Planningsvergelijking

Hoe verwijzen voor een planningsvergelijking

Indien u als radiotherapeut een patiënt wilt verwijzen dan kunt u contact opnemen met [email protected]. Aanmelding, terugkoppeling en het versturen van de benodigde data verlopen volledig digitaal in een beveiligde omgeving. U ontvangt hierover instructies per mail.

Hieronder kunt u per indicatie inzien welke gegevens wij nodig hebben voor een planningsvergelijking.

Verwijsformulier voor planningsvergelijking:

De verwijsformulieren moeten gedownload worden naar een eigen computer voordat ze bewerkt kunnen worden. Dit kan gedaan worden door op het download icoon te drukken wanneer het verwijsformulier geopend is.

  • Hier het verwijsformulier voor hoofd-halstumoren
  • Hier het verwijsformulier voor mammacarcinoom
  • Hier het verwijsformulier voor longkanker
  • Hier het verwijsformulier voor slokdarmkanker
  • Hier het verwijsformulier voor een lymfoom in de borstkas

De uitslag

Als de aanvraag voor een planningsvergelijking binnen is voor 12 uur, ’s middags, dan ontvangt u voor 16.30 uur de volgende werkdag een uitslag. Is de aanvraag na 12 uur ’s middags binnen, dan heeft u de uitslag via het verwijsportaal zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 48 uur.

Preselectie tool voor mammapatiënten en patiënten met een lymfoom

Hieronder ziet u een voorbeeld van onze preselectie tool voor mammapatiënten en patiënten met een lymfoom. Door de gegevens van uw patiënt in te vullen worden kleurcodes zichtbaar. Op basis daarvan kunt u als verwijzer eenvoudig en snel zien of uw patiënt in aanmerking komt voor protonentherapie. Wanneer de uitkomst rood is, dan komt de patiënt niet in aanmerking voor protonentherapie. Bij een oranje uitkomst komt de patiënt wellicht in aanmerking, u kunt dan een planningsvergelijking aanvragen. Indien de uitkomst van de kleurcode groen is, komt de patiënt in aanmerking voor protonentherapie. U kunt de patiënt dan doorverwijzen.

Deze preselectietool voor mammapatiënten en patiënten met een lymfoom kunt u gratis bij ons opvragen via [email protected]. Geef in uw mail alstublieft aan welke tool u wenst te ontvangen.

printscreen preselectietool protonentherapie mamma patiënten