Verwijzen voor een planningsvergelijking

Indien u een planningsvergelijking wilt aanvragen kan dat via ons verwijsportaal. Als u graag eerst contact wilt hebben hierover met een radiotherapeut kunt u bellen naar de zorgadministratie van onze afdeling Radiotherapie, via 050-3612711.

Klik hier voor het verwijsportaal

Wilt u weten hoe het proces van een planningsvergelijking eruit ziet? Download dan hieronder de infographic voor meer informatie.

infographic umcg protonentherapie planningsvergelijking

Infographic Planningsvergelijking

Verwijsportaal
Indien u als radiotherapeut een patiënt wilt verwijzen dan kunt u gebruik maken van ons verwijsportaal. Ons verwijsportaal kan worden gebruikt voor zowel het verwijzen voor planningsvergelijking als het verwijzen voor protonentherapiebehandeling. Het verwijsportaal is een beveiligde omgeving die voldoet aan de landelijke normen voor het versturen van patiëntgegevens. Aanmelding, terugkoppeling en het versturen van de benodigde data verlopen volledig digitaal. Wilt u als radiotherapiecentrum toegang krijgen tot het verwijsportaal of heeft u hier vragen over? Mail naar [email protected] of kijk in onze handleiding.

Verwijzen voor een planningsvergelijking
Hieronder kunt u per indicatie inzien welke gegevens wij nodig hebben voor een planningsvergelijking. Het daadwerkelijk invullen van dit verwijsformulier doet u in het verwijsportaal zelf. Ook kunt u hier de benodigde bestanden (DICOM en PDF) naar ons versturen.

Verwijsformulier voor planningsvergelijking:

  • Download hier het verwijsformulier voor hoofd-halstumoren
  • Download hier het verwijsformulier voor mammacarcinoom
  • Download hier het verwijsformulier voor longkanker

De uitslag
Als de aanvraag voor een planningsvergelijking binnen is voor 12 uur, ’s middags, dan ontvangt u voor 16.30 uur de volgende werkdag een uitslag via het verwijsportaal. Is de aanvraag na 12 uur ’s middags binnen, dan heeft u de uitslag via het verwijsportaal zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 48 uur.

Bij een positieve uitslag kunt u de patiënt via hetzelfde verwijsportaal naar ons verwijzen voor een behandeling met protonentherapie.