Tumoren bij kinderen

Protonentherapie is een nieuwe en innovatieve bestralingsvorm die kan worden ingezet bij de bestraling van tumoren bij kinderen. Kinderen met een tumor worden standaard behandeld met protonentherapie in Groningen. Het UMCG Protonentherapiecentrum is het enige centrum in Nederland waar kinderen met protonentherapie behandeld kunnen worden.

Protonentherapie bij kinderen met een tumor

Moet uw kind binnenkort bestraald worden voor een tumor? Dan komt uw kind in aanmerking voor protonentherapie. De meest gebruikte behandeling bij tumoren is bestraling met fotonen. Fotonen geven hun dosis af in het te bestralen gebied, maar geven ook dosis af aan omliggende gezonde weefsels. Het UMCG Protonentherapiecentrum behandelt tumoren bij kinderen standaard met protonentherapie.

Voordelen protonentherapie bij kinderen met een tumorInformatiebrochure Protonentherapie UMCG Groningen - Behandeling bij Borstkanker

 

✔️     De dosis wordt nauwkeuriger afgegeven
✔️     Minder straling in gezonde weefsels
✔️     Kans op bijwerkingen door bestraling neemt af

Download hier de online brochure voor kinderen tot 12 jaar en hun ouders
Download hier de online brochure voor jongeren vanaf 12 jaar en hun ouders

Zie ook

Maak kennis met het behandelteam

Het UMCG Protonentherapiecentrum is een onderdeel van het Comprehensive Cancer Center van het UMC Groningen.

De behandelend arts bij het UMCG Protonentherapiecentrum is een radiotherapeut-oncoloog, een medisch specialist op het gebied van behandeling van kanker met protonenbestraling. Benieuwd naar het behandelteam? We stellen ons graag aan u voor.