Samenwerking levert eenduidige informatie op over protonentherapie

De informatie op kanker.nl/protonentherapie is vernieuwd en uitgebreid dankzij een samenwerking tussen het Landelijk Platform Protonen Therapie en Stichting kanker.nl.

De informatie is geactualiseerd en aangevuld met begrijpelijke uitleg over de behandeling, de indicaties en afbeeldingen over hoe protonentherapie werkt. Ook is te lezen welke centra protonentherapie aanbieden. Daarnaast kunnen patiënten op kanker.nl vragen stellen over protonentherapie aan een radiotherapeut.

Meerwaarde voor patiënten

“Door samenwerking met verschillende collega’s is er nu op één plek betrouwbare, actuele en begrijpelijke informatie te vinden over protonentherapie. Met gerichte verwijskaartjes maken we deze informatie voor patiënten goed vindbaar. Zo bieden we gezamenlijk meerwaarde voor de patiënt,”  aldus Anne van den Hoek, radiotherapeut-oncoloog bij het UMCG en bestuurslid van het Landelijk Platform Protonen Therapie.

Gerichte verwijskaartjes

Om de informatie over protonentherapie goed vindbaar te maken, heeft Stichting kanker.nl informatiekaartjes ontwikkeld en verspreid over ziekenhuizen. Op deze kaartjes staat de link kanker.nl/protonentherapie, een internetpagina waar patiënten in één oogopslag het volledige informatieaanbod over protonentherapie kunnen vinden. Met de kaartjes kunnen zorgverleners hun patiënten snel naar de juiste informatie verwijzen.

Eenduidige informatie

Er is ook een samenvatting van de informatie over protonentherapie beschikbaar. Ziekenhuizen en andere organisaties kunnen die kosteloos opvragen bij kanker.nl en publiceren op hun website. Door informatie te delen beoogt Stichting kanker.nl dat alle patiënten dezelfde informatie over protonentherapie krijgen. Dat is overzichtelijk voor de patiënt, en scheelt andere partijen werk.

De informatie op www.kanker.nl/protonentherapie

Op kanker.nl/protonentherapie staat het totale informatieaanbod over protonentherapie overzichtelijk bijeen. Naast de medisch gevalideerde informatie over protonentherapie, kunnen patiënten met elkaar in gesprek gaan over deze behandeling en tips en ervaringen uitwisselen. Ook is het mogelijk om een blog te starten en blogs van anderen te lezen.

Verder kunnen mensen met kanker en hun naasten op kanker.nl online vragen stellen aan een radiotherapeut-oncoloog, of even bellen met de voorlichters van de infolijn. Kanker.nl biedt ook een overzicht van de lopende wetenschappelijke onderzoeken en aanvullende hulp in de buurt (de Verwijsgids Kanker).

 

Contact

Voor suggesties en aanvullingen op de voorlichtingsinformatie, vragen over het persbericht en/of het bestellen van informatiekaartjes kunt u contact opnemen met:

Marjolijn Swart, communicatiemanager kanker.nl – [email protected]

Over Stichting kanker.nl

Stichting kanker.nl wordt gefinancierd door KWF Kankerbestrijding. Op het informatieplatform kanker.nl komen medisch gevalideerde informatie en ervaringskennis samen.

Terug naar overzicht