Blog: Onze Medewerkers Vertellen

Een dag met… Oncologiediëtist Sietske Huitema

In onze serie ‘Een dag met…’ kijken we een werkdag mee met één van de specialisten van het UMCG Protonentherapiecentrum. Deze keer is dat Sietske Huitema, diëtist in het UMCG Protonentherapiecentrum. Sietske begeleidt patiënten in de periode van de bestralingen met hun voeding.

Lees meer

Een dag met… postdoctoraal klinisch onderzoeker Radiotherapie Arno Hessels

In onze serie ‘Een dag met…’ kijken we één dag mee met een specialist van het UMCG Protonentherapiecentrum. Deze keer kijken we mee met postdoctoraal onderzoeker Arno Hessels. Hij doet klinisch onderzoek naar bestraling van long- en slokdarmkanker. Hoe ziet een werkdag er voor hem eruit? 

Lees meer

Een dag met… Radio-Robbie

In onze serie ‘Een dag met…’ kijken we één dag mee met een specialist van het UMCG Protonentherapiecentrum. Deze keer kijken we mee met Radio-Robbie. Hij helpt kinderen bij hun behandeling in het UMCG Protonentherapiecentrum. Hoe ziet zijn dag eruit?

Lees meer

Kanjerketting kralen in het Protonentherapiecentrum

In Nederland krijgen elk jaar ongeveer 600 kinderen een vorm van kanker. De Kanjerketting is voor deze kinderen en hun ouders ontwikkeld door de Vereniging Kinderkanker Nederland als lichtpuntje in de duisternis. Het helpt hen hun kankerreis te vertellen en is een tastbare herinnering aan deze ingrijpende periode.

Lees meer

Een dag met… IBA beam physics engineer Lennert Leijendekker

In onze serie ‘Een dag met…’ kijken we een werkdag mee met één van onze specialisten van het UMCG Protonentherapiecentrum. Deze keer is dat Lennert Leijendekker, beam physics engineer bij IBA, de leverancier van de bestralingsapparatuur. Hij zorgt ervoor dat de bestralingssystemen werken zoals ze moeten werken.

Lees meer

Gastvrije ontvangst in uw eigen Familiehuisappartement

Veel van onze tijdelijke bewoners van de Familiehuizen komen van ver. De reden dat ze in Groningen verblijven is een spannende. Ze zijn hier voor minimaal 6 weken protonentherapie. Vlakbij het UMCG vinden ze in hun eigen appartement een tijdelijk thuis. Gastvrouwen Nathalie en Stieneke zorgen ervoor dat elke bewoner een warm welkom krijgt.

Lees meer

Het maken van een bestralingsplan

Petra Klinker is planningslaborant in het UMCG Protonentherapiecentrum. Zij maakt samen met collega’s het bestralingsplan met protonen. Daar komt veel bij kijken, omdat het belangrijk is dat het protonenplan echt meer voordeel oplevert voor de patiënt.

Lees meer

Een dag met… radiotherapeut-oncoloog John Maduro

In onze serie ‘Een dag met…’ kijken we een werkdag mee met één van onze specialisten van het UMCG Protonentherapiecentrum. Deze editie kijken we mee met John Maduro. Hij is radiotherapeut – oncoloog voor kinderen en patiënten met borstkanker. Daarnaast is hij veel betrokken bij (inter)nationale werkgroepen. Hoe ziet zijn werkdag in het UMCG eruit?

Lees meer

Een dag met… Coördinator Kinderradiotherapieteam Joke Schaper

In onze serie ‘Een dag met…’ kijken we één dag mee met een specialist van het UMCG Protonentherapiecentrum. Deze keer kijken we mee met Senior en Coördinator van het Kinderradiotherapieteam UMCG Joke Schaper. Zij werkt als radiotherapeutisch laborant en heeft in haar werk veel met kinderen te maken. Hoe ziet een werkdag er voor haar eruit?

Lees meer

Een dag met… Radiotherapeutisch Laborant Tirza van Faassen - van Loenen

In onze serie ‘Een dag met…’ kijken we steeds één dag mee met een van onze specialisten van het UMCG Protonentherapiecentrum. Deze keer kijken we mee met radiotherapeutisch laborant Tirza van Faassen – van Loenen. Hoe ziet een werkdag er voor haar eruit?

Lees meer

Een dag met… Radiotherapeutisch Laborant Fotonen- en Protonenplanning Edwin Blokzijl

In onze serie ‘Een dag met…’ kijken we een dag mee met één van onze collega’s van het UMCG Protonentherapiecentrum. Deze keer kijken we mee met Radiotherapeutisch Laborant Fotonen- en Protonenplanning Edwin Blokzijl. Hoe ziet zijn dag op het protonencentrum eruit?

Lees meer

Een dag met… Radiotherapeut-oncoloog Marleen Woltman- van Iersel

In onze serie ‘Een dag met…’ kijken we een dag mee met één van onze specialisten van het UMCG Protonentherapiecentrum. Deze keer kijken we mee met radiotherapeut–oncoloog en medisch coördinator protonen Marleen Woltman-Van Iersel. Hoe ziet haar dag eruit?

Lees meer

Een dag met... Klinisch fysicus Charlotte Brouwer

In onze serie ‘Een dag met…’ kijken we een werkdag mee met één van onze specialisten van het UMCG Protonentherapiecentrum. In deze editie kijken we mee met Klinisch fysicus Charlotte Brouwer. Hoe ziet haar dag eruit? Wat voor afspraken heeft ze en wat voor beslissingen moet zij met haar collega’s nemen?

Lees meer

Een dag met... Radiotherapeutisch laborant Martin Kuijpers

In onze serie ‘Een dag met…’ kijken we een werkdag mee met één van onze specialisten van het UMCG Protonentherapiecentrum. Dit keer kijken we mee met radiotherapeutisch laborant en senior taakgebied verificatie protonen Martin Kuijpers. Hoe ziet zijn werkdag eruit?

Lees meer

Een dag met... Medewerker Patiëntenservice Ilona Datema

In onze serie ‘Een dag met…’ kijken we een dag mee met één van onze specialisten van het UMCG Protonentherapiecentrum. Deze keer kijken we mee met Medewerker Patiëntenservice Ilona Datema. Hoe ziet haar dag eruit?

Lees meer

Een dag met... Radiotherapeut-oncoloog Anne van den Hoek

In onze serie ‘Een dag met…’ kijken we een dag mee met één van onze specialisten van het UMCG Protonentherapiecentrum. In deze eerste editie kijken we mee met Radiotherapeut-oncoloog en medisch coördinator protonen Anne van den Hoek. Hoe ziet haar dag eruit? Wat voor afspraken heeft ze en wat voor beslissingen moet zij met haar collega’s nemen?

Lees meer

"Ik respecteer ieders wens"

Nina van Linde is medewerker patiëntenservice van het UMCG Protonentherapiecentrum. Zij en haar collega’s zorgen ervoor dat mensen het behandeltraject zo comfortabel mogelijk kunnen doorlopen. “Wij zijn uw eerste aanspreekpunt en proberen u bij ons op uw gemak te laten voelen.”

Lees meer

“Mensen kunnen ons alles vragen”

Martin Kuijpers is radiotherapeutisch laborant in UMCG Protonentherapiecentrum. “Door u te bestralen met protonen kunnen we de tumor heel gericht bestralen, en het omliggende gezonde weefsel minder aantasten. Dit kan ervoor zorgen dat u op de lange termijn minder bijwerkingen heeft”, vertelt hij.

Lees meer

“Het begeleiden van kinderen vind ik waardevol”

Yvonne Tienkamp is radiotherapeutisch laborant in het UMCG Protonentherapiecentrum. Ze zorgt ervoor dat u goed op de tafel wordt gepositioneerd en is een vertrouwd gezicht. “Ik neem de tijd om vragen te beantwoorden, u op uw gemak te stellen en uitleg te geven over de bestraling. Het begeleiden van kinderen vind ik een van de mooiste aspecten van mijn werk.”

Lees meer

Zie ook

Patiëntenervaringen

Niet alleen onze medewerkers, maar ook onze patiënten hebben veel te vertellen. Lees hun ervaringen over het behandeltraject en de behandeling met protonentherapie. Hoe hebben zij alles ervaren en kijken ze er op terug? En hoe gaat het nu met ze?