drs. M. Woltman-van Iersel - radiotherapeut-oncoloog

Als radiotherapeut-oncoloog wil ik patiënten zo goed mogelijk behandelen in deze lastige fase van hun leven. Ik ben rustig, empathisch en luister goed. Mijn doel is om, samen met andere radiotherapeuten en oncologen, laboranten, fysici en collega’s van het protonen coördinatieteam, patiënten zo goed mogelijk te behandelen. Het bieden van goede en betrokken zorg, daar draait het om!

Ik zie patiënten voor het eerst tijdens het intakegesprek en vanaf dat moment hebben wij intensief contact. Tijdens de behandeling informeer ik regelmatig hoe het met iemand gaat. Ik beantwoord vragen, geef advies en controleer of er bijwerkingen zijn. Als de therapie erop zit, blijft iemand nog een aantal maanden of jaren onder controle.

Protonentherapie is een vorm van radiotherapie voor mensen met bijvoorbeeld borst- en hoofd-halskanker en voor kinderen met kanker. Met protonen kunnen wij heel gericht bestralen en daardoor wordt gezond weefsel minder aangetast. Een patiënt heeft daardoor minder last van bijwerkingen. Dit is een innovatieve behandeling waar iemand veel baat bij kan hebben. Ik behandel veel patiënten met borstkanker en ik heb gemerkt dat met protonen de kans op hartschade vermindert.

Als medisch coördinator protonen in het UMCG Protonentherapiecentrum zorg ik ervoor dat alles rondom de protonenbehandeling goed verloopt. Samen met een collega ben ik verantwoordelijk voor de instroom en selectie van patiënten, voor de ontwikkeling van behandelprotocollen, de scholing van medewerkers en heb ik contact met collega’s in de regio.

Het meest waardevolle van mijn werk is en blijft het contact met patiënten.

Weten wat ze doet op een werkdag in het UMCG Protonentherapiecentrum? Lees dan ‘Een dag met… Radiotherapeut-oncoloog Marleen Woltman- van Iersel‘.

 

protonentherapie radiotherapeut oncoloog woltman

Terug naar overzicht