drs. J.G.M. van den Hoek - radiotherapeut-oncoloog

Ik wil als radiotherapeut-oncoloog goede patiëntenzorg leveren op topniveau, afgestemd op uw persoonlijke situatie. Daarvoor werk ik samen met een heel team van specialisten, waarbij we nooit de persoonlijke aandacht die u nodig heeft uit het oog verliezen. Als u voor protonentherapie in aanmerking komt, bereid ik u hier  zo goed mogelijk op voor. Ook tijdens de behandeling zien we elkaar geregeld. Goede communicatie en rust vind ik erg belangrijk voor u tijdens dit intensieve traject.

Als u bestraald wordt in het hoofd-hals gebied, dan kan protonentherapie ervoor zorgen dat u minder last heeft van bijwerkingen, zoals een droge mond en slikproblemen. Ik probeer deze behandeling voor een grotere groep patiënten bereikbaar te maken en zal met u bespreken of u voor deze behandeling in aanmerking komt. Mijn specialisme is hoofd-halskanker.

Als medisch coördinator protonen in het UMCG Protonentherapiecentrum zorg ik ervoor dat alles rondom de protonenbehandeling goed verloopt. Samen met een collega ben ik verantwoordelijk voor de instroom en selectie van patiënten, voor de ontwikkeling van behandelprotocollen, de scholing van medewerkers en heb ik contact met collega’s in de regio.

Samen met radiologen, oncologen, KNO-artsen, kaakchirurgen, mondhygiënisten en diëtisten geven we u de zorg die u nodig heeft. Goede, persoonlijke zorg. Daar maak ik mij hard voor.

 

Benieuwd wat zij op een werkdag in het UMCG Protonentherapiecentrum doet? Lees dan het artikel ‘Een dag met… Radiotherapeut – oncoloog en medisch coördinator protonen Anne van den Hoek‘.

hoek radiotherapeut-oncoloog umcg

Terug naar overzicht

Patiëntenervaringen

Als u binnenkort behandeld wordt met protonentherapie is het misschien fijn om ervaringen van anderen te lezen. Zo kunt u zich wellicht beter voorbereiden. Wij hebben een aantal oud-patiënten gevraagd naar hun verhaal. Lees hun ervaringen op deze pagina.