drs. M. Anakotta - arts in opleiding tot radiotherapeut-oncoloog

Al tijdens mijn studie geneeskunde wist ik dat ik radiotherapeut wilde worden. Ik wil patiënten met kanker helpen en zo goed mogelijk door deze zware periode begeleiden.

Zorgzaam, betrokken, geduldig en zorgvuldig zijn karaktereigenschappen die mij tijdens het werk goed van pas komen. Ik betrek patiënten en familie bij de beslissingen die moeten worden genomen voor de juiste behandeling. Dat stem ik ook af met de medewerkers van de patiëntenservice, zodat zij patiënten juist kunnen informeren over bijwerkingen.

Als een patiënt wordt bestraald, dan wordt er een bestralingsplan gemaakt en dat stem ik af met de afdeling klinische fysica. Met de laboranten overleg ik dagelijks over de planning en wij nemen de daadwerkelijke bestraling door.

Ik behandel als radiotherapeut-oncoloog in opleiding alle gebieden en ik heb voor, tijdens en na de behandeling veel contact met patiënten. Verder onderzoek ik de rol van protonentherapie bij slokdarmkanker. Protonentherapie is een behandeling waarmee gezonde organen goed gespaard kunnen worden.

Helaas komt het ook voor dat genezing niet meer mogelijk is. In dat geval probeer ik patiënten een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te bezorgen.

anakotta

Terug naar overzicht