drs. A.H. Boer - radiotherapeut-oncoloog

Ik vind het belangrijk om een begeleidende rol te hebben in de behandeling van een kankerpatiënt. Ik wil iemand zijn die duidelijkheid geeft, niet alleen over onze eigen bestralingsbehandeling, maar over het gehele traject waar de patiënt zich in bevindt. Mijn drijfveer is dat een patiënt zich gehoord voelt na een gesprek met mij en weet waar hij/zij aan toe is.

Protonentherapie heeft een absolute meerwaarde in het verminderen van de lange termijn bijwerkingen van bestraling. Dit is een veelbelovende uitkomst, vooral voor jonge patiënten die nog vele jaren zullen leven. Zij zullen minder schade hebben dankzij de protonentherapie. Het is een belangrijke behandelmogelijkheid in de behandeling van kanker.

Ik ben een empathische, luisterende dokter. Ik vind het belangrijk om een patiënt goed te begeleiden in deze tijd van hun leven. Niet alleen bij curatieve behandelingen maar ook zeker bij palliatie. Op de afdeling werk ik veel samen met de laboranten, de medische administratie, de planners en met de fysica. Buiten de afdeling werk ik vooral samen met de artsen en verpleegkundigen van de medische oncologie en andere verwijzende specialismen.

boer arts in opleiding protonentherapie

Terug naar overzicht