dr. R. Wijsman - radiotherapeut-oncoloog

Voordat een patiënt met radiotherapie start, hebben wij een gesprek met elkaar. Ik leg het doel van de behandeling uit en vertel welke mogelijke bijwerkingen een patiënt kan krijgen. Wat moet er worden bestraald en hoeveel bestralingen heeft iemand nodig? Ik neem de tijd om vragen te beantwoorden.

Ook tijdens de behandeling heb ik contact met een patiënt. Hoe gaat het? Zijn er bijwerkingen? Ik begeleid een patiënt en heb aandacht voor deze patiënt. Het voorkomen of verminderen van bijwerkingen hebben mijn speciale aandacht. Ik heb de bijwerkingen na radiotherapie bij longtumoren (mijn specialisme) onderzocht en ben daarop gepromoveerd.

Protonentherapie is een nieuwe, innovatieve behandelvorm. Protonen doen hun werk heel gericht en tasten daardoor minder gezond weefsel aan, met mogelijk minder bijwerkingen tot gevolg.

Ik werk nauw samen met (long)oncologen, thoraxchirurgen, radiologen en pathologen. Het belang van de patiënt staat voorop en wij zorgen ervoor dat iemand de beste behandeling krijgt, goed wordt voorgelicht en goed wordt begeleid.

wijsman

Terug naar overzicht