dr. R.J.H.M. Steenbakkers - radiotherapeut-oncoloog

Als u te horen heeft gekregen dat u kanker heeft en bestraald moet worden zou het goed kunnen dat ik u begeleid in deze moeilijke periode. Voor vragen of advies kunt u altijd bij mij terecht, ook na de behandeling zien wij elkaar nog regelmatig.

Mijn specialisme is hoofd-halskanker, huidkanker en benigne afwijkingen (goedaardige afwijkingen). In het UMCG Protonentherapiecentrum ben ik medisch eindverantwoordelijk voor patiënten die protonentherapie krijgen voor hoofd-halskanker. Voor uw behandeling werk ik intensief samen met medisch oncologen, radiologen, dermatologen, plastisch chirurgen, KNO-artsen en MKA-chirurgen (mond-, kaak- een aangezichtschirurgie).

Protonentherapie is een nieuwe en belangrijke manier om het risico op bijwerkingen te verkleinen en uw kwaliteit van leven te verbeteren. Ik houd mij naast het begeleiden en behandelen van patiënten ook bezig om de kwaliteit van bestraling te verbeteren.

protonentherapie steenbakkers

 

Terug naar overzicht

Protonentherapie bij Hoofd-halskanker

Moet u bestraald worden voor hoofd-halskanker? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor protonentherapie. Er zijn meerdere vormen van hoofd-halskanker. Deze kunnen allemaal in aanmerking komen voor de behandeling met protonen. Lees hier meer over deze vormen van hoofd halskanker. Op deze pagina leest u meer over deze behandeling in het UMCG Protonentherapiecentrum.