dr. ir. C.L. Brouwer - klinisch fysicus

Als een patiënt voor de eerste keer wordt bestraald, kijk ik mee of de behandeling volgens plan verloopt. Ik zorg er als klinisch fysicus voor dat de juiste dosis bestraling op de juiste plek terechtkomt. Daarvoor werk ik continu samen met artsen en laboranten aan het verbeteren van de zorg.

Ik geef in het voorbereidingsproces van de protonentherapie advies over de CT-scan en de bestralingsplanningstechniek die patiënten krijgen. Daarnaast controleer ik de bestralingsbehandeling. Aan het begin van de dag en aan het einde, als de patiënt naar huis is, check ik of de bestralingsapparatuur nog aan alle kwaliteitseisen voldoet.

Het geeft mij voldoening dat ik kan bijdragen om de zorg zo optimaal mogelijk te maken. Door bezig te zijn met innovaties en ervoor zorgen dat nieuwe methoden kunnen worden ingezet in de praktijk in een multidisciplinair team. Onderzoek doen en de resultaten delen zorgt ervoor dat wij steeds een stapje verder komen. Een goed voorbeeld is het toepassen van kunstmatige intelligentie om onderdelen van de voorbereiding van de radiotherapie te automatiseren.

Ik verwacht dat meer patiënten in de toekomst in aanmerking komen voor protonentherapie.

Benieuwd wat ze doet tijdens een werkdag? Lees dan het artikel ‘Een dag met… Klinisch fysicus Charlotte Brouwer‘.

brouwer

Terug naar overzicht