Hoofd-hals tumor

Protonentherapie is een nieuwe en innovatieve bestralingsvorm die kan worden ingezet als behandeling bij een hoofd-hals tumor. Wist u dat ongeveer 35% van de patiënten die bestraald moet worden voor hoofd-halskanker in aanmerking komt voor protonentherapie?

Protonentherapie behandeling bij een hoofd-hals tumor

Moet u binnenkort bestraald worden voor een tumor in uw hoofd of hals? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor protonentherapie. De meest gebruikte behandeling bij een hoofd hals tumor is bestraling met fotonen. Fotonen geven hun dosis af in het te bestralen gebied, maar geven ook dosis af aan omliggende gezonde weefsels.

Voordelen protonentherapie bij een hoofd-hals tumorInformatiebrochure Protonentherapie UMCG Groningen - Behandeling bij Borstkanker

 

✔️     De dosis wordt nauwkeuriger afgegeven
✔️     Minder straling in gezonde weefsels
✔️     Kans op bijwerkingen door bestraling neemt af

Meer weten over protonentherapie bij hoofd-halskanker?
Download nu gratis onze informatiebrochure!

 

Zie ook

Michel deelt zijn verhaal

Hoofd-halskankerpatiënten kunnen ook met protonen worden bestraald, waardoor de kans op bijvoorbeeld langdurige slikproblemen lager is dan bij fotonen. Michel kan daarover meepraten. Hij kreeg protonentherapie voor een zeldzame vorm van keelkanker. Met protonen en chemo is de tumor bestreden. “We gaan het leven vieren.”