Hersentumor bij kinderen

Protonentherapie is een nieuwe en innovatieve bestralingsvorm die kan worden ingezet bij de bestraling van een hersentumor bij kinderen. Kinderen met een tumor worden standaard behandeld met protonentherapie in Groningen. Het UMCG Protonentherapiecentrum is het enige centrum in Nederland waar kinderen met protonentherapie behandeld kunnen worden.

Protonentherapie bij hersentumor kind

Moet uw kind binnenkort bestraald worden voor een hersentumor? Dan komt uw kind in aanmerking voor protonentherapie. De meest gebruikte behandeling bij tumoren is bestraling met fotonen. Fotonen geven hun dosis af in het te bestralen gebied, maar geven ook dosis af aan omliggende gezonde weefsels. Het UMCG Protonentherapiecentrum behandelt tumoren bij kinderen standaard met protonentherapie.

Voordelen protonentherapie bij kinderen met een hersentumor

 

✔️     De dosis wordt nauwkeuriger afgegeven
✔️     Minder straling in gezonde weefsels
✔️     Kans op bijwerkingen door bestraling neemt af

Download hier de online brochure voor kinderen tot 12 jaar en hun ouders
Download hier de online brochure voor jongeren vanaf 12 jaar en hun ouders

 

Zie ook

Hoe gaat het met… Benjamin?

Benjamin (8 jaar) is in oktober en november 2020 zes weken lang bestraald in het UMCG Protonentherapiecentrum voor een kiemceltumor. Samen met zijn moeder Rosanne blikken we terug op deze intensieve periode voor het Noord-Brabantse gezin. Een periode die Rosanne omschrijft als een rollercoaster aan emoties.