Feiten en cijfers over corona en kanker

Onlangs presenteerde het KWF op basis van meerdere recente onderzoeken interessante feiten en cijfers over corona en kanker. Diverse artsen in heel Nederland verzamelden anonieme vragenlijsten over verscheidene onderwerpen. Zoals de diagnose, behandeling en eventuele aanpassingen daarin met betrekking tot corona.

Nu de hectische weken van de corona-pandemie achter ons liggen, wordt de zorg vanuit verschillende ziekenhuizen weer opgeschaald. Belangrijk voor u is, dat het UMCG Protonentherapiecentrum gewoon open is en dat er geen behandelingen zijn of worden uitgesteld.

In het UMCG doen we er alles aan om het coronavirus buiten de deur te houden. Zo zetten we alles op alles om het risico op besmetting zo klein mogelijk te maken voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Als vanzelfsprekend volgen we de richtlijnen vanuit het RIVM nauwlettend op. Daarnaast screenen wij alle bezoekers bij de ingangen van het UMCG. Bovendien vragen wij alle patiënten die in het protonentherapiecentrum komen bij de ingang naar verschijnselen van het coronavirus. Bij klachten voeren we mogelijk een coronatest uit. Kortom, we benadrukken dat het voor u veilig is om naar het UMCG Protonentherapiecentrum te komen.

We vragen uw begrip met betrekking tot de getroffen veiligheidsmaatregelen. Heeft u klachten, neem dan contact op met uw huisarts.

Lees hier meer in het magazine over diverse onderzoeken, artikelen en interessante feiten en cijfers over corona en kanker.

Feiten en cijfers corona en kanker

Terug naar overzicht