Donatie van New Nexus

Onlangs hebben we een mooie donatie van € 2.105 mogen ontvangen van het bedrijf New Nexus. Leendert Rijneveld kwam dit bedrag overhandigen. Op zijn LinkedIn schrijft hij het volgende:

“Gisteren bezocht ik het Protonencentrum van het UMCG Groningen, om daar namens New Nexus een cheque ter waarde van 2.105,— aan te bieden aan de medewerkers van het Protonencentrum. Samen met de Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG proberen ze bestralen voor kinderen “makkelijker” te maken.

Onder het motto ‘als wij het goed hebben, willen we dat een ander het ook goed heeft’ stelt mijn werkgever New Nexus elk jaar een deel van de winst beschikbaar voor een aantal door medewerkers zelf aangedragen goede doelen. Door stemming wordt vervolgens per genomineerd doel het donatiebedrag vastgesteld.

Ik heb dit jaar als goed doel het “versieren” van bestralingsmaskers voor kinderen aangedragen. De kinderen gaan de protonenbestraling in met een op maat gemaakt masker.

Voor jonge kinderen kan dit opgefleurd worden met een tekening erop, bijvoorbeeld de Groningse vlag, Spiderman of iets anders.

Tijdens mijn eigen bestraling heb ik diverse kleine kinderen in het protonencentrum gezien die ook bestraald gingen worden. De gesprekken met de ouders hebben diepe indruk op me gemaakt. Het leed wat zo’n familie te verdragen krijgt….

Door deze gift kan het UMCG doorgaan met het opfleuren van de maskers voor kinderen en proberen het “lichter” te maken voor de kinderen.

Het was voor mij, en mijn gezin een zeer bijzonder moment om na een jaar weer terug te zijn bij het Protonencentrum. Vorig jaar om deze tijd werd ik zelf nog bestraald, nu mocht ik deze cheque overhandigen. “

New Nexus en Leendert, enorm bedankt voor jullie gulle gift!

Zie ook

Wat is protonentherapie

Protonentherapie is een bestralingsvorm waarbij tumoren in het lichaam worden bestreden middels een hoge dosis, nauwkeurige straling met protonen.