Diagnose zaadbalkanker

Protonentherapie is een nieuwe en innovatieve bestralingsvorm die kan worden ingezet als behandeling wanneer u de diagnose zaadbalkanker (seminoom) heeft gekregen. Van de patiënten jonger dan 50 jaar die deze bestraling moeten ondergaan, komt 90% in aanmerking voor protonentherapie.

Protonentherapie behandeling bij zaadbalkanker
Heeft u de diagnose zaadbalkanker gekregen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor protonentherapie. De meest gebruikte behandeling bij zaadbalkanker is bestraling met fotonen. Fotonen geven hun dosis af in het te bestralen gebied, maar geven ook dosis af aan omliggende gezonde weefsels. Het UMCG Protonentherapiecentrum behandelt zaadbalkanker met protonentherapie wanneer middels de planningsvergelijking kan worden aangetoond dat deze behandeling duidelijk minder gevolgschade aan gezond weefsel geeft.

Voordelen protonentherapie bij zaadbalkanker

 

✔️     De dosis wordt nauwkeuriger afgegeven
✔️     Minder straling in gezonde weefsels
✔️     Kans op bijwerkingen door bestraling neemt af

Meer weten over protonentherapie bij zaadbalkanker?

Download nu gratis onze informatiebrochure!

 

Download informatie brochure

Zie ook

Wat is protonentherapie?

In Nederland wordt bij bestraling van patiënten met kanker vrijwel altijd gebruik gemaakt van een behandeling met fotonen. Protonentherapie is een bestralingsvorm waarbij tumoren in het lichaam worden bestreden middels een hoge dosis, nauwkeurige straling met protonen.