Diagnose Longkanker

Protonentherapie is een nieuwe en innovatieve bestralingsvorm die kan worden ingezet als behandeling wanneer u de diagnose longkanker (of longcarcinoom of longtumor) heeft gekregen. Wist u dat ongeveer 25% van de patiënten die bestraald moet worden voor longkanker in aanmerking komt voor protonentherapie?

Protonentherapie behandeling bij longkanker
Heeft u de diagnose longkanker gekregen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor protonentherapie. De meest gebruikte behandeling bij longkanker is bestraling met fotonen. Fotonen geven hun dosis af in het te bestralen gebied, maar geven ook dosis af aan omliggende gezonde weefsels.

Bestraling bij patiënten met longkanker kan leiden tot problemen met het hart, de longen of de slokdarm. Ongeveer 25% van de patiënten die bestraald moeten worden voor een tumor in of bij de longen komt in aanmerking voor behandeling met protonentherapie longkanker.

Voordelen protonentherapie bij longkanker

 

✔️     De dosis wordt nauwkeuriger afgegeven
✔️     Minder straling in gezonde weefsels
✔️     Kans op bijwerkingen door bestraling neemt af

Meer weten over protonentherapie bij longkanker?

Download nu gratis onze informatiebrochure!

Zie ook

Janny deelt haar verhaal

Borstkankerpatiënten kunnen ook met protonen worden bestraald, waardoor de kans op bijvoorbeeld langdurige hartproblemen lager is dan bij fotonen. Janny kan daarover meepraten. Zij kreeg protonentherapie voor een knobbeltje in haar borst en blikt terug op deze periode. “Het bestralen zelf duurt maar 5 minuten.”