Diagnose Borstkanker

Protonentherapie is een nieuwe en innovatieve bestralingsvorm die kan worden ingezet als behandeling wanneer u de diagnose borstkanker heeft gekregen. Wist u dat ongeveer 5% van de patiënten die bestraald moet worden voor borstkanker in aanmerking komt voor protonentherapie? Lees hier meer en doe navraag bij uw behandelend specialist.

Protonentherapie behandeling bij borstkanker

Heeft u de diagnose borstkanker (mammacarcinoom) gekregen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor protonentherapie. De meest gebruikte behandeling bij borstkanker of een borsttumor is bestraling met fotonen. Fotonen geven hun dosis af in het te bestralen gebied, maar geven ook dosis af aan omliggende gezonde weefsels. Dit resulteert soms in bijwerkingen op lange termijn, zoals het risico op een hartinfarct. Bestraling met protonen zorgt voor minder dosis straling in de omliggende weefsels, door de hoge precisie. De kans op lange termijn bijwerkingen wordt daardoor lager. Ontdek alles over protonentherapie bij borst kanker in onderstaande brochure!

Voordelen protonentherapie bij borstkanker Informatiebrochure Protonentherapie UMCG Groningen - Behandeling bij Borstkanker

 

✔️     De dosis wordt nauwkeuriger afgegeven
✔️     Minder straling in gezonde weefsels
✔️     Kans op bijwerkingen door bestraling neemt af

Meer weten over protonentherapie bij borstkanker?

Download dan nu gratis onze informatiebrochure!

 

 

 

 

 

 

 

Heeft u toch nog vragen? Kijk eens bij de veelgestelde vragen, of neem gemakkelijk contact met ons op!

Zie ook

Janny deelt haar verhaal

Borstkankerpatiënten kunnen ook met protonen worden bestraald. Daardoor is de kans op bijvoorbeeld langdurige hartproblemen lager dan bij fotonen. Janny kan daarover meepraten. Zij kreeg protonentherapie voor een knobbeltje in haar borst en blikt terug op deze periode. “Het bestralen zelf duurt maar 5 minuten.”