Denise loopt Alpe d'HuZes 2024

Over twee dagen start de Alpe d’HuZes 2024. Denise is er helemaal klaar voor. Deze zware wandeltocht de berg op heeft uiteindelijk maar één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker en verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Denise: ‘Vorig jaar heeft mijn vader in februari de diagnose slokdarmkanker gekregen. Nog niet zo heel lang geleden was dit meestal een diagnose die fataal was voor de meeste patiënten. Dankzij de kostbare onderzoeken die zijn gedaan zoals bijvoorbeeld het werken met protonentherapie in het UMCG in Groningen is bij hem de tumor verdwenen. Natuurlijk blijft hij nog zeker 5 jaar onder controle, maar deze uitslag is natuurlijk geweldig. Mede daarom wil ik mij inzetten om zo veel mogelijk geld in te zamelen zodat er veel onderzoek kan worden gedaan om ooit kanker uit de wereld te helpen. Iedere euro telt en dit is mijn manier om mijn dankbaarheid te tonen dat het nu zo goed gaat met mijn vader, dit gun ik iedereen die met deze vreselijke ziekte te maken krijgt.’

Meer weten? Bezoek haar pagina op opgevenisgeenoptie.nl

Zie ook

Wat is protonentherapie

Protonentherapie is een bestralingsvorm waarbij tumoren in het lichaam worden bestreden middels een hoge dosis, nauwkeurige straling met protonen.