De Familiehuizen van het UMCG Protonentherapiecentrum

Een tijdelijk thuis voor uw gezin

familiehuizen umcg

Wordt uw kind in Groningen bestraald met protonentherapie? Dan kunt u gebruik maken van onze familiehuizen. Deze zijn speciaal ingericht om het verblijf nabij het UMCG in deze moeilijke periode zo aangenaam mogelijk te maken. We hopen dat uw gezin zich hier een beetje zoals thuis kan voelen. Op deze pagina vindt u meer informatie over de familiehuizen.

Inrichting en voorzieningen familiehuizen

Het appartement is compact en zo ingericht dat de ruimtes optimaal benut worden. Het is door sponsoring van meerdere partijen mogelijk geweest om dit appartement zo comfortabel, gezellig en kindvriendelijk mogelijk in te richten. De appartementen zijn voorzien van een eigen keuken. Bekijk de video om een indruk te krijgen van de familiehuizen.

Tijdens uw verblijf houdt u uw appartement zelf schoon en netjes. Schoon beddengoed en handdoeken neemt u bij een gepland verblijf zelf mee. Er is een gezamenlijke wasruimte aanwezig om te wassen en drogen. Bij een onverwacht verblijf kunt u linnengoed lenen. Huisdieren zijn niet toegestaan in het familiehuis.

Gedeelde voorzieningen waar u gebruik van kunt maken tijdens uw verblijf:

  • Wasmachine en droger
  • Boeken en spelletjes
  • Stofzuiger en schoonmaakspullen
  • Babybadje en kinderstoel
  • Fietsen
familiehuizen umcg

Vrijwilligers van het familiehuis

Stichting Vrienden van het UMCG biedt met hulp van vrijwilligers extra tijd en aandacht aan patiënten en familie tijdens hun verblijf in het UMCG. Zij helpen u ook bij praktische zaken, zoals bij het gebruik maken van speciale kortingen.

U kunt hen op, dinsdag en donderdag tussen 11:00 – 15:00 uur bereiken of u kunt hen op deze tijden bezoeken in het kantoortje van Bloemsingel 5.

Lees een interview met de vrijwilligers van het familiehuis.

vrijwilligsters familiehuis umcg

Winkels, horeca en ontspanning

In de buurt van het familiehuis bevinden zich diverse winkels en horeca. Zowel in het UMCG als in de stad. Bij aankomst vindt u hierover meer informatie in de informatiemap. Er bevindt zich bijvoorbeeld een winkelcentrum op loopafstand van het familiehuis. Bovendien bent u ook welkom in de winkels en horeca in het UMCG. U kunt ook terecht in het personeelsrestaurant, waar u voor een voordelig tarief kunt ontbijten, lunchen en dineren.

Er zijn diverse bioscopen in Groningen waar u naartoe kunt. Ook zijn er veel mogelijkheden voor sport en recreatie bij Sportcentrum Kardinge. Dit is een klein stukje rijden maar ook goed bereikbaar met de bus. In de buurt van het familiehuis zitten ook verschillende speeltuintjes. Daarnaast kunt u naar een kinderboerderij of binnenspeeltuin en naar de bibliotheek.

Meer specifieke informatie en aanbiedingen vindt u in de informatiemap bij aankomst in het familiehuis.

familiehuizen umcg

Parkeren

Tijdens uw verblijf in het Familiehuis kunt u goedkoop parkeren in parkeergarage Noord van het UMCG op vertoon van een geldige afspraak- of opnamebrief bij de receptie van de hoofdingang of ingang Noord.

Voor locaties en actuele tarieven kijkt u op:

Plattegrond

Hiernaast ziet u de plattegrond van het UMCG met daarop ook de familiehuizen.

familiehuizen umcg
              Bloemsingel 5                                                                       Bloemsingel 3

Familiehuis protonentherapiecentrum

Postadres familiehuis

Post voor een gezin in het familiehuis kan gestuurd worden naar:

UMCG Familiehuizen
t.a.v. de familie ….
Receptie ADL 1
Postbus 11120
9700 CC Groningen

Kosten familiehuizen

Per appartement zijn de huurprijzen €70 per nacht. De eindschoonmaak is €39. Daarnaast vragen wij een borg van €75. Gebruik van gas, water, elektriciteit, internet en televisie is inbegrepen in de huurprijs.

Kosten kamer

We hebben ook een kamer beschikbaar. De kamer heeft een 2-persoonsbed en een badkamer met douche en toilet. Er is geen keuken en geen televisie. Voor de kamer betaalt u € 35 per nacht. Dat is inclusief de kosten voor de eindschoonmaak.

Boekt u het appartement met 1 slaapkamer en de kamer tegelijk, dan betaalt u geen huurkosten voor de kamer. U betaalt dan alleen € 15,50 eindschoonmaakkosten voor de kamer.

U moet zelf de facturen indienen bij uw zorgverzekeraar om mogelijk in aanmerking te komen voor (gedeeltelijke) vergoeding vanuit uw zorgverzekering.

Heeft u nog vragen over de familiehuizen of kamer? Neem gerust contact met ons op.

Zie ook

Gastvrije ontvangst in uw eigen Familiehuisappartement

Veel van onze tijdelijke bewoners van de Familiehuizen komen van ver. De reden dat ze in Groningen verblijven is een spannende. Ze zijn hier voor minimaal 6 weken protonentherapie. Vlakbij het UMCG vinden ze in hun eigen appartement een tijdelijk thuis. De Familiehuizen met een fijne gemeenschappelijke tuin liggen pal naast het UMCG. Gastvrouwen Nathalie en Stieneke zorgen ervoor dat elke bewoner een warm welkom krijgt.