Bestraling kinderen

Protonentherapie is een nieuwe en innovatieve bestralingsvorm die wordt ingezet bij de bestraling van kinderen. Kinderen met een tumor worden standaard behandeld met protonentherapie in Groningen. Het UMCG Protonentherapiecentrum is het enige centrum in Nederland waar kinderen met protonentherapie behandeld mogen worden.

Protonen bestraling bij kinderen met een tumor

Moet uw kind binnenkort bestraald worden voor een tumor? Dan komt uw kind in aanmerking voor protonentherapie. De meest gebruikte behandeling bij tumoren is bestraling met fotonen. Fotonen geven hun dosis af in het te bestralen gebied, maar geven ook dosis af aan de omliggende, gezonde weefsels. Het UMCG Protonentherapiecentrum behandelt tumoren bij kinderen standaard met protonentherapie.

Vooral kinderen met kanker kunnen voordeel hebben van protonentherapie. Dit komt doordat ze in de groei zijn. Daarom zijn hun gezonde lichaamscellen extra gevoelig voor straling. Dit vergroot het voordeel van nauwkeurige bestraling. De afname in stralingsdosis in gezond weefsel kan namelijk resulteren in een afname in bijwerkingen.

Voordelen protonentherapie bij kinderen met een tumor

 

✔️     De dosis wordt nauwkeuriger afgegeven
✔️     Minder straling in gezonde weefsels
✔️     Kans op bijwerkingen door bestraling bij kinderen neemt af

Meer weten over protonentherapie bij kinderen?
Download nu gratis onze informatiebrochure!

 

Zie ook

Maak kennis met het behandelteam

Het UMCG Protonentherapiecentrum is een onderdeel van het Comprehensive Cancer Center van het UMC Groningen.

De behandelend arts bij het UMCG Protonentherapiecentrum is een radiotherapeut-oncoloog, een medisch specialist op het gebied van behandeling van kanker met protonenbestraling. Benieuwd naar het behandelteam? We stellen ons graag aan u voor.