Bestraling bij zaadbalkanker (seminoom)

Protonentherapie is een nieuwe en innovatieve behandelingsvorm die kan worden ingezet als behandeling bij zaadbalkanker (seminoom). Van de patiënten jonger dan 50 jaar die bestraald moeten worden voor zaadbalkanker, komt 90% in aanmerking voor protonentherapie.

Protonentherapie bij zaadbalkanker

Moet u binnenkort bestraald worden voor zaadbalkanker? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor protonentherapie. De meest gebruikte behandeling bij tumoren is bestraling met fotonen. Fotonen geven hun dosis af in het te bestralen gebied, maar geven ook dosis af aan omliggende gezonde weefsels. Het UMCG Protonentherapiecentrum behandelt zaadbalkanker met protonentherapie wanneer middels de planningsvergelijking kan worden aangetoond dat deze behandeling duidelijk minder gevolgschade aan gezond weefsel geeft.

Voordelen protonentherapie bij zaadbalkanker

 

✔️     De dosis wordt nauwkeuriger afgegeven
✔️     Minder straling in gezonde weefsels
✔️     Kans op bijwerkingen door bestraling neemt af

Meer weten over protonentherapie bij zaadbalkanker?
Download nu gratis onze informatiebrochure!

 

 

Download hier de informatiebrochure

Zie ook

Maak kennis met het behandelteam

Het UMCG Protonentherapiecentrum is een onderdeel van het Comprehensive Cancer Center van het UMC Groningen.

De behandelend arts bij het UMCG Protonentherapiecentrum is een radiotherapeut-oncoloog, een medisch specialist op het gebied van behandeling van kanker met protonenbestraling. Benieuwd naar het behandelteam? We stellen ons graag aan u voor.