Bestraling bij Longkanker

Protonentherapie is een nieuwe en innovatieve bestralingsvorm die kan worden ingezet als bestraling bij longkanker (longcarcinoom). Wist u dat ongeveer 20% van de patiënten die bestraald moet worden voor longkanker in aanmerking komt voor protonentherapie?

Protonentherapie bij longkanker

Moet u binnenkort bestraald worden voor longkanker? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor protonentherapie. De meest gebruikte behandeling bij tumoren is bestraling met fotonen. Fotonen geven hun dosis af in het te bestralen gebied, maar geven ook dosis af aan omliggende gezonde weefsels. Het UMCG Protonentherapiecentrum behandelt longkanker met protonentherapie wanneer middels de planningsvergelijking kan worden aangetoond dat deze behandeling duidelijk minder gevolgschade aan gezond weefsel geeft.

Voordelen protonentherapie bij longkanker

 

✔️     De dosis wordt nauwkeuriger afgegeven
✔️     Minder straling in gezonde weefsels
✔️     Kans op bijwerkingen door bestraling neemt af

Meer weten over protonentherapie bij longkanker?
Download nu gratis onze informatiebrochure!

 

 

Download hier de informatiebrochure

Zie ook

Maak kennis met het behandelteam

Het UMCG Protonentherapiecentrum is een onderdeel van het Comprehensive Cancer Center van het UMC Groningen.

De behandelend arts bij het UMCG Protonentherapiecentrum is een radiotherapeut-oncoloog, een medisch specialist op het gebied van behandeling van kanker met protonenbestraling. Benieuwd naar het behandelteam? We stellen ons graag aan u voor.