Behandeling bij Mondkanker

Protonentherapie is een nieuwe en innovatieve bestralingsvorm die kan worden ingezet bij de behandeling van mondkanker. Dit geldt ook voor tongkanker, lipkanker en andere tumoren in het hoofd-hals gebied. Wist u dat ongeveer 35% van de patiënten die behandeld moet worden voor hoofd-halskanker in aanmerking komt voor protonentherapie?

Protonentherapie behandeling bij mondkanker

Moet u binnenkort bestraald worden voor mondkanker? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor protonentherapie. De meest gebruikte behandeling bij mondkanker is bestraling met fotonen. Fotonen geven hun dosis af in het te bestralen gebied, maar geven ook dosis af aan omliggende gezonde weefsels.

Voordelen protonentherapie bij mondkanker Informatiebrochure Protonentherapie UMCG Groningen - Behandeling bij Borstkanker

 

✔️     De dosis wordt nauwkeuriger afgegeven
✔️     Minder straling in gezonde weefsels
✔️     Kans op bijwerkingen door bestraling neemt af

Meer weten over protonentherapie bij mondkanker?
Download nu gratis onze informatiebrochure!

 

Zie ook

Michel deelt zijn verhaal

Mondkankerpatiënten kunnen ook met protonen worden bestraald, waardoor de kans op bijwerkingen lager is dan bij fotonen. Michel kan daarover meepraten. Hij kreeg protonentherapie voor een zeldzame vorm van keelkanker. Met protonen en chemo is de tumor bestreden. “We gaan het leven vieren.”