Behandeling bij een Lymfoom in de Borstkas

Protonentherapie is een nieuwe en innovatieve bestralingsvorm die kan worden ingezet bij de behandeling van tumoren. Wist u dat patiënten die bestraald moeten worden voor een (non) hodgkin lymfoom in de borstkas ook in aanmerking kunnen komen voor protonentherapie?

Protonentherapie behandeling bij een Lymfoom in de Borstkas

Moet u bestraald worden voor een lymfoom in uw borstkas? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor protonentherapie. De meest gebruikte behandeling bij de behandeling van tumoren is bestraling met fotonen. Fotonen geven hun dosis af in het te bestralen gebied, maar geven ook dosis af aan omliggende gezonde weefsels. Het UMCG Protonentherapiecentrum behandelt patiënten met protonentherapie, omdat de kans op bijwerkingen hierbij lager is. Zeker op de lange termijn.

Bestraling bij patiënten met een Hodgkin of Non Hodgin Lymfoom in de borstkas kan gedurende de rest van het leven leiden tot problemen met het hart. Het risico hierop neemt toe wanneer de stralingsdosis in het hart toeneemt. Wanneer het risico middels protonentherapie aanzienlijk vermindert, komt u in aanmerking voor protonentherapie. Dit moet blijken uit de planningsvergelijking.

Voordelen Protonentherapie bij een Lymfoom in de Borstkas

 

✔️     De dosis wordt nauwkeuriger afgegeven
✔️     Minder straling in gezonde weefsels
✔️     Kans op bijwerkingen door bestraling neemt af

Meer weten over protonentherapie bij longkanker?
Download nu gratis onze informatiebrochure!

 

Download de informatiebrochure

Zie ook

Maak kennis met het behandelteam

Het UMCG Protonentherapiecentrum is een onderdeel van het Comprehensive Cancer Center van het UMC Groningen.

De behandelend arts bij het UMCG Protonentherapiecentrum is een radiotherapeut-oncoloog, een medisch specialist op het gebied van behandeling van kanker met protonenbestraling. Benieuwd naar het behandelteam? We stellen ons graag aan u voor.