Behandeling bij een Lymfoom in de Borstkas
Protonentherapie is een nieuwe en innovatieve bestralingsvorm die kan worden ingezet bij de behandeling van tumoren. Wist u dat patiënten die bestraald moeten worden voor een hodgkin lymfoom of non hodgkin lymfoom in de borstkas ook in aanmerking kunnen komen voor protonentherapie?
Protonentherapie behandeling bij een Lymfoom in de Borstkas
Moet u bestraald worden voor een lymfoom of lymfeklierkanker in uw borstkas? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor protonentherapie. De meest gebruikte behandeling bij de behandeling van tumoren is bestraling met fotonen. Fotonen geven hun dosis af in het te bestralen gebied, maar geven ook dosis af aan omliggende gezonde weefsels. Het UMCG Protonentherapiecentrum behandelt patiënten met protonentherapie, omdat de kans op bijwerkingen hierbij lager is. Zeker op de lange termijn.
Bestraling bij patiënten met een Hodgkin lymfoom of Non Hodgkin Lymfoom in de borstkas kan gedurende de rest van het leven leiden tot problemen met het hart. Het risico hierop neemt toe wanneer de stralingsdosis in het hart toeneemt. Wanneer het risico middels protonentherapie aanzienlijk vermindert, komt u in aanmerking voor protonentherapie. Dit moet blijken uit de planningsvergelijking.
Voordelen Protonentherapie bij een Lymfoom in de Borstkas
✔️ De dosis wordt nauwkeuriger afgegeven
✔️ Minder straling in gezonde weefsels
✔️ Kans op bijwerkingen door bestraling neemt af
Meer weten over protonentherapie bij lymfoom in de borstkas?
Download nu gratis onze informatiebrochure!
Download de informatiebrochure
Zie ook
Hoe gaat het met... Paula?
Paula (27) is een jonge meid, die midden in het leven staat. Begin 2019 is echter alles voor Paula veranderd: ze krijgt te horen dat ze gediagnosticeerd is met de ziekte van Hodgkin, een zeldzame vorm van lymfeklierkanker.
Samen met Paula blikken we terug op de intensieve en onzekere periode van onderzoeken, chemokuren en bestralingen.