Behandeling bij Borstkanker

Protonentherapie is een nieuwe en innovatieve bestralingsvorm die kan worden ingezet als behandeling bij mammacarcinoom of borstkanker. Wist u dat ongeveer 5% van de patiënten die bestraald moet worden voor borstkanker in aanmerking komt voor protonentherapie?

Protonentherapie behandeling bij borstkanker

Moet u binnenkort bestraald worden voor borstkanker (mammacarcinoom)? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor protonentherapie. De meest gebruikte behandeling bij borstkanker is bestraling met fotonen. Fotonen geven hun dosis af in het te bestralen gebied, maar geven ook dosis af aan omliggende gezonde weefsels. Dit resulteert mogelijk in bijwerkingen. Denk bij lange termijn bijwerkingen bijvoorbeeld aan het risico op een hartinfarct. Het risico hierop neemt toe wanneer de dosis straling in het hart toeneemt. Bij protonentherapie komt er minder stralingsdosis in omliggende weefsels. Daardoor neemt de kans op lange termijn bijwerkingen af.

Download onze brochure en ontdek of u in aanmerking komt voor een behandeling met protonentherapie bij borstkanker (mammacarcinoom).

Voordelen protonentherapie bij borstkanker Informatiebrochure Protonentherapie UMCG Groningen - Behandeling bij Borstkanker

 

✔️     De dosis wordt nauwkeuriger afgegeven
✔️     Minder straling in gezonde weefsels
✔️     Kans op bijwerkingen door bestraling neemt af

Meer weten over protonentherapie bij borstkanker (mammacarcinoom)?
Download nu gratis onze informatiebrochure!

 

Zie ook

Janny deelt haar verhaal

Borstkankerpatiënten kunnen ook met protonen worden bestraald, waardoor de kans op bijvoorbeeld langdurige hartproblemen lager is dan bij fotonen. Janny kan daarover meepraten. Zij kreeg protonentherapie voor een knobbeltje in haar borst en blikt terug op deze periode. “Het bestralen zelf duurt maar 5 minuten.”